Günümüzde özellikle alternatif tıbbın şifalı bitkileri arasında olmazsa olmazı olan defne yaprağının faydalarını ve farklı metotlarla tüketiminin tariflerini sizlerle paylaşıyoruz.
Defne yaprağını çay formunda demlerseniz, aşağıdakilere faydalarını görebilirsiniz;- Hazımsızlık,- Vücuttaki ödem ve iltihaplanma ve karaciğer yağlanması,- Adet krampları ve menopoz semptomları,- Kan şekeri seviyesinin normalleştirilmesi ve diyabet semptomlarının azaltılması,- Yüksek tansiyon,- Artrit, gut ve romatizma ağrılarının azaltılması,- Soğuk algınlığı, bronşit ve solunum sistemi hastalıklarında balgam söktürücü özelliği,
Defne yaprağı çayının demlenmesi:1 litre suyu kaynatın ve içine 3-4 defne yaprağı koyun, kapağını kapatın ve 10 dakika bekletin. Hazırlanan bu mucizevi çayı günde 3-4 kez tüketin.
Defne yaprağı şurubuEn iyi doğal öksürük ilaçlarından biri olan defne yapraklarından mükemmel bir şurup yapabilirsiniz. Deneyin gerçekten yardımcı olduğunu göreceksiniz.
Hazırlanışı:150 ml suyu kaynatın, 6-7 defne yaprağını ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Kapağını kapatın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Daha sonra defne yapraklarını çıkarın ve 5 yemek kaşığı doğal bal ekleyin. Karışıma bir tane limonun suyunu sıkın. Tekrar hepsini iyice karıştırın ve bir kavanoza dökün, ardından buzdolabında bir süre bekletin. Bu şifalı karışımı günde 3 ila 5 kez bir yemek kaşığı alın. Şayet öksürüğünüz çok şiddetli ise dozajı artırabilirsiniz. Özellikle kuru öksürüğe iyi gelir.
Defne Yaprağıyla İlgili İlginç Anektot: Küçük Asya ve Akdeniz ülkeleri defne yaprağının doğduğu yer olarak kabul ediliyor. Bu, insanoğlunun kullandığı en eski baharatlardan biridir. Defne yaprağının tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Antik Yunan ve Antik Roma'da popüler bir bitkiydi. Efsaneye göre kendisine aşık olan Apollon'dan kaçmak için ağaca dönüşmek isteyen 'Peri Daphne', defne ağacına dönüşmüştür. O tarihten beri defne yaprağı şifalı bir bitki olarak kullanılmaktadır.